Ismael Maimouni ‘M’agrada ser creatiu, deixar la meva empremta a l’obra de teatre ’

La Careta Teatre estrena aquest dissabte ‘El Soberano’, una obra teatral inèdita. Està escrita i dirigida per Ismael Maimouni, un dels joves més veterans de La Careta. La seva joventut no és l’únic toc de frescor: pretén donar un pas endavant per adaptar-se als nous temps tecnològics. “El Soberano” és una obra interactiva, on el públic esdevindrà quelcom més que un simple espectador.
.
.
Revista de Ripollet: Qui és ‘El Soberano’?
Ismael Maimouni: És el concepte del monarca absolut, un dèspota, un egoista, només es preocupa dels seus interessos personals, sense tenir en consideració a la resta, en aquest cas, dels que són inferiors a ell. No li importa el que li pugui passar al públic, ni les conseqüències dels seus actes. Actua segons el que ell considera que és correcte. És ‘El Soberano’.
.
RdR: Per què et vas engrescar en aquest projecte?
I.M.: Un cop va acabar el curs anterior de teatre, un dels nostres companys, Samuel, va proposar una idea, un nou format teatral. Com que és enginyer, va idear un sistema on el públic pugui decidir, mitjançant una aplicació mòbil, la ruta de la història que més li interessi en determinats moments de la trama. Un cop va començar el nou curs, a l’octubre, agafant la idea, em vaig posar a escriure.
.
RdR: Llavors és una obra interactiva. Com funcionarà aquesta interactivitat?
I. M.: Això ho hauria d’explicar Samuel, el nostre company enginyer i desenvolupador de l’aplicació mòbil. La idea bàsica és que es repartiran flyers amb un codi QR imprès. Aquest codi redirigeix a una pàgina web, que és l’aplicació. Es veurà el cartell de l’obra, però hi haurà moments claus on “El Soberano”, o algun altre personatge, llançarà una pregunta al públic. Amb això, l’aplicació s’activarà i a les pantalles dels mòbils apareixerà la mateixa pregunta amb dues opcions a escollir. El públic votarà l’opció que més li agradi i es prendrà una de les variants de l’obra.
.
RdR: Com creus que reaccionarà el públic davant aquesta proposta? Creus que és un públic més acostumat a les obres convencionals?
I.M.: Jo crec que reaccionaran bé. Potser hi ha problemes, potser en algun moment es relentitza el procés per no saber com funciona el sistema. Tot i així, crec que en tot contingut de ficció que se li doni al públic l’opció d’interactuar sempre s’aplicarà molt més, ja que es sentirà part de l’espectacle i deixarà de ser un simple espectador. Hi és dins. Per això crec que els hi agradarà.
.
RdR: Com s’ha plantejat l’organització per portar endavant l’obra?
I.M.: Els primers mesos han sigut caòtics. Va haver un moment,però, un punt d’inflexió, en el que vam veure que o ens posàvem les piles o el projecte no podia tirar endavant. Ens vam organitzar en comissions, designant vàries tasques, com promoció, equip tècnic, atrezzo, escenografia o vestuari, i vam escollir un responsable per cada comissió. Gràcies a això ens hem pogut organitzar d’una manera més efectiva duran les últimes setmanes. Hauríem d’haver començat molt abans.
.
RdR: Tens alguna por?
I.M.: Al dissabte. Tinc esperances, crec que sortirà tot bé. Confio en els actors, en els companys, ha hagut molt recolzament per part de tots i crec que, encara que falten algunes pinzellades i una mica més de temps per preparar-la, sortirà bé.
.
.
RdR: Creus que hi haurà un abans i un després en tu?
I.M.: Serà un pas important perquè l’escriure, el crear ficció, sempre m’ha agradat bastant. M’exposo a una cosa que mai m’havia atrevit a fer d’una forma tan seriosa. Serà un moment molt important per mi: són moltes hores dedicades i és fruit meu per complet. Està clar que m’afectarà d’alguna manera.
.
RdR: Aquesta és una incursió a un possible futur? Com et veus?
I.M.: Em veig difús. El món del teatre és complicat, per això sé que sempre serà un hobbie, professionalment no crec que em mantingui. Si que m’agradaria dedicar-me a escriure guions, potser al món de la televisió, de la ficció, escriure per sèries o per continguts com videojocs. Tot el que sigui entreteniment, explicar històries, és el que m’agradaria fer.
.
RdR: Actuar o dirigir?
I.M.: Dirigir. Jo ho fico al pack d’escriure, és a dir, la direcció com a creació. És deixar la teva empremta a l’obra. Actuant pots ser més o menys creatiu, però ets un subordinat del que et digui el director. No estàs aportant tanta creativitat a l’obra, i a mi m’agrada crear i poder portar-la a terme de la forma que jo consideri. En aquest cas ha estat una co-direcció amb en Jordi Nu- ñez, cal dir.
.
RdR: Què passarà després de ‘El Soberano’?
I.M.: Depèn de com surti, si hi ha sort, es podria explotar més l’obra. Després d’haver escrit una història amb tantes variants, i que els actors s’hagin aprés tot el guió, estaria bé que no es quedés la cosa en una d’aquestes rutes. Ara l’estrenem a l’Auditori, però el gran esforç de crear tota l’obra interactiva no es veuria compensat. La gràcia es veure executats els diferents finals. Després de ‘El Soberano’, quan es finalitzi el projecte, veuré com està la situació. Potser m’animo a escriure alguna altra, algunes idees tinc en ment.
.
Interactivitat
Un poble assetjat per la ridícula (in)justicia imposada per un despota, ‘El Soberano’, un èsser dotat d’una personalitat egoísta i carent de sentiments. S’equivoca, però, si creu que poseeix de tot el poder. El públic serà crucial per determinar el destí dels personatges, ja que anirà decidint els girs que prengui l’obra a mesura que es va desenvolupant. Una obra que segur que us sorprendrà.
Podeu comprar les entrades dimecres i dijous de 18 a 21.30h a la sala de La Careta o el mateix dia de l’obra.
.
.
Interactivitat
Un poble assetjat per la ridícula (in)justicia imposada per un despota, ‘El Soberano’, un èsser dotat d’una personalitat egoísta i carent de sentiments. S’equivoca, però, si creu que poseeix de tot el poder. El públic serà crucial per determinar el destí dels personatges, ja que anirà decidint els girs que prengui l’obra a mesura que es va desenvolupant. Una obra que segur que us sorprendrà.
Podeu comprar les entrades dimecres i dijous de 18 a 21.30h a la sala de La Careta o el mateix dia de l’obra.
.