JM Osuna: ”L’aigua és un bé comú i escàs. No és adient que estigui en mans privades”
El govern local segueix treballant per tal de municipalitzar el servei d’aigua. Ho fa en quatre escenaris. Ja hi ha constituïda la comissió liquidadora de l’actual contracte. També la comissió amb tècnics, grups municipals i representants veïnals sobre la municipalització. Una comissió on fins ara s’està donant tota la informació tècnica i econòmica. A més hi ha en marxa una intervenció tècnica, per revisar la xarxa i el servei. I finalment, en l’àmbit polític, l’alcalde ha confirmat que des de Decidim “s’estan mantenint trobades amb els partits més pròxims a la idea de la municipalització”.
Avança el procés i ara ho fa sense dates fixades. A l’octubre finalitza la pròrroga del contracte amb Sorea però l’alcalde, JM Osuna, confirma que “si s’ha de tornar a prorrogar per assegurar que tot està bé, ho farem”.
El proper pas que es farà camí a la municipalització és la creació d’un reglament de l’aigua que es farà “de forma participativa” i que inclourà “el control popular, un mínim vital d’aigua i mesures contra la pobresa energètica”. Serà aquest reglament el que posarà les bases per fer realitat “el control públic i popular” del servei. Com afirma l’alcalde “l’aigua és un bé escàs i un bé comú, no és adient que estigui en mans privades”.
.
Suport a la municipalització
Igual que al nostre municipi també a Terrassa, on governa el PSC, han iniciat el procés de municipalització i a les dificultats tècniques o polítiques del canvi de gestió s’han afegit també les jurídiques davant la denuncia feta per l’empresa. El conflicte és de tal mida que l’alcalde, Jordi Ballart, ha denunciat inclús haver rebut amenaces per aquest tema. És per això que va ser Terrassa l’escenari el passat diumenge d’una gran manifestació a favor de la municipalització on també va estar present l’acalde, JM Osuna.
La regidora de la CUP a Terrassa, Maria Sirvent, explicava dies abans de la marxa que els estudis demostren que el canvi és beneficiós i que no s’aturaran davant la judicialització perquè “si ho haguéssim de fer, mai tiraríem endavant aquests processos”.
.