Jordi Petit reivindica el dret a la diferència a la 4a diada LGTBI, l’orgull de Ripollet

El passat dissabte 20 de juliol, la regidoria de Polítiques LGTBI juntament amb l’entitat Proud Ripollet van organitzar la 4a edició de l’Orgull a Ripollet. Va tornar a ser una celebració festiva però també molt reivindicativa. Així, Proud Ripollet es va encarregar de llegir un manifest propi que va voler recordar els 50 anys de la revolta d’Stonewall, segons el mateix manifest “uns fets que van marcar un abans i un després a la història del col·lectiu LGTBI”. El manifest també va reivindicar que “podem estar aquí sense amagar-nos” i que això és “gràcies a la feina i compromís de les persones que han lluitat abans que nosaltres”. Segons el mateix manifest, “el camí a recórrer ha d’anar de la mà del feminisme, que ha d’incloure les dones trans, lesbianes i bisexuals” sense deixar de banda la lluita antiracista, “ser migrant i LGTBI és un doble estigma i no ho podem permetre”, criticava el manifest.
.
.
Enguany, l’Orgull va retre homenatge a Jordi Lozano, més conegut com a Jordi Petit, que ha dedicat la seva vida a la lluita pels drets de les persones del col·lectiu LGTBI i que, a més, va ser coordinador del Patronat Municipal de Cultura fa anys. “L’homenatge té més sentit”, explicava Fran Sánchez, regidor de polítiques LGTBI, qui va fer entrega d’una placa a Jordi Petit. En el seu discurs, Jordi Petit va criticar que en molts països encara hi ha agressions i crims d’odi per lgbifòbia a “persones considerades pecadores per tota l’onada conservadora” i va reivindicar que “l’important és viure i deixar viure i respectar als demés”. També va reivindicar que “la sexualitat i l’afectivitat humana és molt diversa” però va advertir que els drets que s’han guanyat “no vol dir que no siguin reversibles”. Jordi Petit va reclamar el dret a la diferència i va demanar el respecte cap a les diferència dels demés, de cultura, de religió, origen, llenguatge… “La diferència és quelcom importantíssim per conviure, i per conviure en harmonia cal respectar les diferències” i per acabar va afegir que cal “respectar la diferència per viure millor i estimar-nos millor”.
L’Orgull de Ripollet va tornar a comptar amb la implicació de diverses entitats locals, com Rhythm’n’moyo, Aspadi, Parados Unidos, SB Dance, Epidemic Dance Show i el Futbol Sala Ripollet, que es va encarregar de la barra. La part festiva també va comptar amb diverses actuacions de diferents artistes del col·lectiu LGTBI i la celebració es va allargar fins ben entrada la matinada.
.
.