Josep Maria Andevert: “La ciutat ha de ser amable per passejar, segura i accessible”
JUNTS PER RIPOLLET
En 2019 Junts va rebre 711 vots, va ser la 6a força i no va obtenir representació al ple. Ara arriben amb un partit més consolidat en l’àmbit català i una nova secció local que es va presentar a l’abril de l’any passat. Buscaran “el màxim de vots possibles per entrar a l’Ajuntament i governar, i si no és possible veurem que es pot fer”. I volen esperar als resultats del 28M per concretar amb qui podrien pactar o a qui podrien donar suport.
JOSEP MARIA ANDEVERT
Té 65 anys, viu a la Rambla i és arquitecte tècnic. Porta un any i mig militant a Junts per “posar un granet de sorra” en el projecte polític independentista.
Quina resposta heu copsat en aquest any que porteu com a secció local?
De moment hem notat una bona resposta, la gent està acollint molt bé les propostes que estem fent i partim de la premissa que a les europees del 2019 Junts va rebre 1.940 vots.
Més enllà de la reivindicació independentista què defineix Junts?
La seva transversalitat. A Junts hi ha gent liberal, gent d’esquerres i altres socioliberals. Som un grup de persones variades amb diversitat d’opinions i això fa que ens impulsem a fer propostes que solucionen els problemes del dia a dia dels ciutadans però sempre encaminades a complir el mandat de l’1-O, quan toqui i d’una manera tranquil·la i assossegada. I sabem que això no es pot fer des dels ajuntaments però tampoc sense els ajuntaments.
Voleu construir el Ripollet del futur, com veieu el del present?
Tenim algunes coses que s’han fet que ja era hora que es fessin però segueix havent-hi problemes enquistats de fa molts anys. I quan entrem al govern veurem en quin punt estan els anuncis de que s’estan desencallant.
Parleu de ciutat residencial i no dormitori, quina és la diferència?
Hem viscut un gran increment de població i cada cop hi viu més gent gran. Si afegim que hi ha moltes maneres de treballar, trobem que cada cop hi ha més veïns que passen tot el dia a la ciutat. El percentatge de veïns que marxa de dia fora és cada cop menor. I per això volem que la ciutat sigui amable per passejar, segura, amb bona il·luminació, accessible i amb un bon manteniment.
Quines són les propostes destacades del programa?
Un transport local a demanda, complementari a les línies de bus actuals, que faciliti la mobilitat i permeti als veïns desplaçar-se on vulguin, amb parades a 100m de casa. Permetrà superar la separació del riu i l’autorpista i ajudarà a dinamitzar el comerç. També volem millorar l’espai públic fent de plataforma única alguns carrers del casc antic i instal·lant escales mecàniques per pujar des del carrer Maragall.
I volem ajudar al teixit associatiu amb la burocràcia, promocionar la cultura local per fer-la arribar on calgui, també a nivell internacional, i l’esport dotant-los dels espais que necessiten.
Quina és la vostra proposta pels residus?
Estem proposant un sistema de contenidors digitalitzats amb sensor, tancats però amb targeta sense identificació, on puguis deixar les escombraries a qualsevol hora i dia, i que permetrà optimitzar la recollida perquè es farà quan s’omplin.
QUÈ FARIES ABANS?
A l’entorn del riu. Més horts o nous espais d’estada i oci? Volem que el riu sigui nexe d’unió entre una banda i l’altra i per això proposem un parc fluvial. Que sigui exemple de biodiversitat i que serveixi per a l’ús de les persones, hi ha prou espai com per fer-ho.