JULIOL: Les retallades segueixen afectant a la sanitat pública i tancant el CAP Pinetons

Restriccions pressupostàries imprescindibles, com diuen o aposta per un model sanitari de gestió privada, com sembla cada cop més evident. Sigui un motiu o l’altre el cas és que la situació de la sanitat pública a la comarca i el municipi empitjora. Aquest 2014 també.
A l’abril les pròpies dades del Departament constataven que al Taulí es superen els límits màxim d’espera en sis de les 14 intervencions quirúrgiques que tenen un període d’espera fixat de sis mesos. En el cas de la pròtesi de genoll s’arriba als 11 mesos, i en aquest temps no s’inclou els mesos que es triga des de la primera atenció mèdica fins a que l’especialista demana l’operació i que poden ser mesos ja que les llistes d’espera de les proves diagnòstiques també són llargues. Espera a les intervencions i també a urgències on segueix augmentant el nombre de persones ateses, en 2013 van ser 365 al dia.
Els problemes van més enllà de l’atenció hospitalària. Als centres d’atenció primària segueixen les restriccions pressupostàries. No hi ha substituts i la pressió assistencial dels professionals augmenta. Al CAP II s’han fet millores amb l’adquisició de nou material però ha passat un any sencer i encara no s’ha reparat l’aparcament. Al juliol es va comunicar que el CAP Pinetons tornava a tancar a l’estiu. Aquest cop, ja és el quart any que es fa, ha estat durant l’agost.
Els treballadors del Taulí reclamaven al novembre per retallades al sou, les associacions de veïns de Sabadell es manifestaven per la massificació a les urgències i a Montcada segueixen demanant les urgències nocturnes per evitar haver de venir al CAP II. A tot això cal afegir ara una nova retallada en el nombre d’ambulàncies fruit d’una nova concessió del servei.