Ajuda'ns a poder seguir fent la Revista de Ripollet. Oferim un mitjà gratuït però fer informació local no és gratis. Si pots, col·labora.
El Debat va aplegar 280 persones al Teatre Auditori // AP
El passat dijous 14 el Teatre Auditori va acollir el primer debat electoral d’aquesta campanya. Organitzat per la Revista de Ripollet l’acte va aplegar a més de 280 persones i va reunir a portaveus de nou de les deu candidatures que es presenten el diumenge 24 a les eleccions municipals. L’únic partit que no va estar present va ser Plataforma per Catalunya que va rebutjar participar al debat. De la resta van prendre part tots els caps de llista a excepció de l’alcaldable d’Esquerra Republicana per Catalunya (ERC), Lurdes Serra, que dues hores abans de l’acte i degut a un imprevist personal va informar que no podria participar. Va ser substituïda pel número dos de la candidatura, Jordi Soldevila, que va ser l’encarregat de debatre amb els altres participants: Juan Parralejo (PSC), Jose Maria Osuna (Decidim), Víctor Diéguez (PP), Xavier Peñarando (CIU), Ramon Martos (ICV), Pablo López (EU-IU), Josep Gabarra (C’s) i Iolanda Bethencourt (Solidaritat).
En la primera part del debat els candidats van valorar l’estat actual del municipi. En tots els discursos es va fer al·lusió a la crisi econòmica i la difícil situació que viuen moltes famílies.
Des d’ICV i ERC van assenyalar que s’ha governat sense tenir un model clar; des d’EU-IU es va fer èmfasi en el fet que s’està permetent que augmentin les desigualtats; tant Ciutadans com Solidaritat van apuntar la manca de resolució dels grans problemes de ciutat, i el PP i Decidim van coincidir en apuntar que el govern no ha estat a l’alçada dels problemes locals. Per la seva banda des del PSC i CIU van posar en valor la feina feta malgrat la crisi i el baix nivell de deute de l’Ajuntament. A l’apartat de rèpliques Ramon Martos va denunciar la llista d’espera al servei de teleassistència; Josep Gabarra va criticar la manca de resposta davant els desnonaments i els problemes d’habitatge; Jordi Soldevila va denunciar la manca de transparència del govern i la web municipal, i Jose Maria Osuna va criticar la gestió feta pel govern als HPO, amb l’anterior escola de música, la neteja als carrers i la privatització en la gestió des serveis públics. Xavier Peñarando es va defensar parlant de les mesures dutes a terme des del govern i Juan Parralejo va respondre explicant també les dificultats que hi ha des de l’Ajuntament per solucionar problemes que són competència d’altres administracions.
Els candidats van confrontar les propostes // AP
Propostes de tots colors
En el segon bloc del debat els portaveus van explicar les seves propostes pels propers quatre anys. Parralejo va afirmar que la prioritat serà estar al costat de les famílies més necessitades; Osuna va mostrar la seva voluntat d’obrir els plens a la ciutadania, posar en marxa un pla de xoc social i municipalitzar serveis; Diéguez va afirmar que continuaran reclamant on calgui la resolució de problemes de competència supramunicipal; Peñarando va prometre la construcció de la residència i més equipaments i espais per a les entitats; Martos va anunciar una auditoria social i un pla estratègic; López va apostar per crear un equip que coordini les plataformes que estan treballant al poble; Soldevila va apostar també per un consell de vila que aplegui a tothom i la posada en marxa de consultes populars; Gabarra va relacionar totes les seves propostes destacant una fusió de regidories per racionalitzar despeses, i Bethencourt va explicar, entre d’altres, el seu projecte per recuperar el riu i millorar el transport públic. A l’apartat de rèpliques es va parlar sobre la independència, la pressió fiscal, l’actualització del cadastre, la participació ciutadana i la gestió dels serveis públics. Un ventall ben ampli de temes que va créixer en el tercer bloc, destinat a les preguntes del públic assistent. Els alcaldables van respondre qüestions sobre el quart institut, el barri del Pont Vell, l’estat del parc Rizal, la remodelació de la pista d’atletisme, el procés de constitució de Decidim, l’atur i les polítiques laborals, l’evolució política d’alguns candidats i l’adhesió als compromisos de l’ANC.
Una darrera intervenció de cada portaveu va tancar més de dues hores i mitja d’un debat que va destacar per la varietat de temes, l’intercanvi d’opinions i per ser l’acte més plural i participatiu de la campanya.
Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies