La Fapac aprova en assemblea demanar que es garanteixin les places públiques
La Federació d’Associacions de Pares i Mares i d’alumnes de Catalunya (FAPAC) va celebrar dissabte passar la seva assemblea general a l’escola Pinetons, que el mateix dia celebrava la jornada de portes obertes.
A la trobada els representants d’AMPA i AFA d’arreu de Catalunya van escollir una nova junta que estarà presidida per Montse Conejo i en la qual hi participarà el ripolletenc Marco Béjar, de l’AFA dels Pinetons.
L’assemblea va començar amb tallers sobre menjador escolar, planificació educativa, escola inclusiva, la LOMQE i la participació dels infants a les AMPA, uns debats que van permetre intercanviar experiències i donar a conèixer diverses realitats.
En el plenari, que es va obrir amb la intervenció dels regidors d’educació, Oriol Mor i de serveis socials, Reyes Muñoz, es va aprovar el programa d’actuació per aquest any en el qual destaca la reivindicació per tal que es garanteixin les places públiques suficients en l’ensenyament, vetllar perquè tot alumne amb necessitats pugui accedir al menjador escolar i promoure el boicot a les proves de tercer i sisè de primària de la LOMQE que començaran a l’abril.
.
Representació local
Entre les 80 associacions presents a l’assemblea hi va haver membres de set locals: l’AMPA de l’Enric Tatché, de l’Anselm Clavé, l’Escursell, del Ginesta, el Martinet, el Tiana i els amfitrions, l’AFA dels Pinetons.
.
M.Béjar: “És important la implicació de les famílies”
En la nova junta de la Fapac hi haurà representació ripolletenca. Entra com a vocal en l’àrea de matriculació Marco Béjar, membre de l’AFA Pinetons.
.
RdR: Què ha suposat aquesta assemblea per l’AFA Pinetons?
M.B.: Des del novembre hi estic vinculat i em van comentar que la volíen fer fora de Barcelona, al Vallés, i ens hi vam oferir. Ho vam comentar amb la direcció i ens han ajudat a tirar-ho endavant. Pel que fa a la participació de les famílies volem pensar que és un punt d’inflexió, com a AFA Pinetons estem anant a més.
L’any vinent l’escola fa 10 anys i ho volem celebrar i per això fa falta participació. En aquesta mateixa assemblea ja hi han vingut una vintena de pares.
.
RdR: Aquí us heu trobat amb AMPA d’arreu del territori. Què surt d’aquestes relació?
M.B.:Quan ens veiem amb altres AMPA ens sentim uns privilegiats perquè ens trobem amb altres centres on hi ha realment problemes socials greus. El contacte està molt bé, perquè podem intercanviar experiències i relacionar-nos.
.
RdR: Què pot fer la FAPAC per millorar el sistema educatiu català?
M.B.: La Fapac és el principal lobby que tenim les famílies. I si no existís seríem molt més dèbils. Des de la Fapac podem reclamar, forçar i tenim uns mitjans que sense una entitat així no tindríem. I a nivell intern ajuda a les AMPA a organitzar-se i a solucionar els seus problemes.