Ajuda'ns a poder seguir fent la Revista de Ripollet. Oferim un mitjà gratuït però fer informació local no és gratis. Si pots, col·labora.
Una de les tradicions nadalenques més antigues és l’elaboració de pessebres. A la majoria de llars s’elaboren aquestes escenes que mostren el naixement de Jesús. N’hi ha de grans i de petits, més senzills o més elaborats, tota una tradició d’aquesta època. A Ripollet, l’Agrupació de Pessebristes treballa any rere any en el foment i difusió dels pessebres i, a banda de l’exposició de pessebres a la seu de l’agrupació i del concurs de pessebres, que enguany arriba a la 32a edició, l’agrupació elabora diferents pessebres de grans dimensions per decorar alguns espais emblemàtics del municipi. Aquest any es poden veure pessebres al Mercat Municipal, el més gran, i també a la Biblioteca, al Centre Parroquial i a l’església. Pere Padró, president de l’Agrupació de Pessebristes, es mostra molt content amb l’acollida que està tenint l’exposició i el concurs. “Els pessebres formen part de la nostra tradició i de la cultura popular”, comenta Pere Padró, que afegeix que la seva elaboració “té un gran treball artístic al darrera”.
De fet, a banda dels pessebres elaborats al municipi, des de l’agrupació, que compta amb set persones fent diorames, fan pessebres per exposar a diferents indrets de Catalunya. Aquest any s’han fet diorames per Caldes de Montbui, a la 16a Biennal del Pessebre Català a Girona i també a Girona amb una escena de Els Pastorets en commemoració del seu centenari. .
Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies