MARÇ: Neix la Plataforma d’AMPA per fer front a l’actual situació de l’ensenyament públic

L’educació és un dels temes més afectats per la crisi que ja fa uns anys que dura. Per tal de fer front a l’actual situació de l’ensenyament públic, al març es presentava una plataforma que unia les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) dels centres educatius públics locals. Ja feia més d’un any, però, que les diferents AMPA es trobaven i havien organitzat alguna manifestació però amb la creació de la plataforma es buscava enfortir aquestes relacions per ser més fortes en les seves reivindicacions.
La Plataforma d’AMPA de Ripollet (PAR) naixia amb un codi deontològic, del qual destaca que la PAR “defensa l’ensenyament públic i de qualitat i s’oposa a les retallades” així com també “defensa el català com a llengua vehicular”. Entre els objectius de la plataforma hi ha la intenció de fomentar la participació de les famílies a les AMPA i la seva implicació en l’ensenyament.
A la seva presentació oficial, la PAR va mostrar la seva preocupació per la situació de l’ensenyament al municipi, destacant les dificultats de finançament de les escoles bressol i es va mostrar contrària a l’augment de les ràtios a primària, cosa que provoca que el professorat no disposi de temps suficient per atendre els infants amb necessitats educatives especials. Finalment, també van insistir en la necessitat d’un nou institut públic.
De fet, els Serveis Territorials van descartar la construcció del nou institut i és per això que es van anunciar les obres d’ampliació a l’Institut Can Mas i també l’obertura d’una nova línia de secundària concertada al FEDAC (Roser). Una actuació que no agrada gens a la Plataforma d’AMPA, que insisteixen en la necessitat d’un nou institut públic al municipi per tal de mantenir el nivell a secundària.