Ripollet per la Independència, la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana, ha treballat els darrers anys amb l’objectiu de convèncer als veïns a favor de la independència de Catalunya. Han convocat xerrades, han fet actes al carrer, han recollit signatures, han promogut mocions al ple, el Pacte de Ripollet i han mobilitzat ripolletencs per participar a manifestacions històriques com la Via Catalana de 2013 i la ‘v’ de 2014. El passat 9N assolien un objectiu parcial. Al nostre municipi el procés de participació és va desenvolupar amb èxit, hi van votar gairebé 8.000 persones i 5.300 van votar sí-sí. Tot un èxit. El seu coordinador, Miquel Estapé, es mostra satisfet amb la jornada i personalment sorprès per l’elevada participació local. “Va ajudar a la participació que hi vingués gent a votar opcions diferents al sí-sí”, comenta Estapé, que també es mostra “molt satisfet” amb els 5.300 vots a favor de la independència.
Una xifra que demostra que en els darrers anys al nostre municipi Ripollet per la Independència no només ha mobilitzat sinó que també ha convençut, “creiem que en els darrers anys gràcies a la tasca feta per molta gent i amb molt esforç han augmentat els partidaris del sí-sí, ja va ser un èxit la Via Catalana i també després la manifestació del passat onze de setembre”. Destaca que durant la jornada del 9N als instituts locals “hi va haver gent que va votar emocionada i també recordo molts joves que era la primera vegada que podien votar i ho feien amb molta il·lusió”. El procés ha permès com a mínim posar una xifra a l’independentisme i molts dels partidaris ho són des de fa poc, “penso que hi ha tres blocs de gent a favor de la independència: els històrics, que és molt d’agrair perquè durant molt temps han estat el punt de resistència; hi ha qui s’ha apropat per exclusió, perquè s’ha adonat que no tenim cap altra sortida, i els tàctics, que s’acosten a aquesta opció com una sortida política. A Catalunya el procés sobiranista és una segona oportunitat per als polítics, és una oportunitat per apropar-se a la gent”.
Punt i apart al procés
Després del 9N cal continuar mirant endavant. “Aquest procés és com una final esportiva a dos partits i el 9N hem acabat el primer”, apunta Estapé. “No és la consulta que des de l’ANC volíem” però és cert “que suposa un punt i apart. Hem arribat fins aquí, hem forçat i hem demostrat que volíem que se’ns consulti i ara comença un altre procés, més polític, que hauria de portar a un referèndum o unes eleccions amb caràcter plebiscitari”.
L’ANC aquesta setmana ha obert un període de consultes a les seccions territorials per establir el seu posicionament a partir d’ara que està previst es pugui tancar amb una declaració unitària a finals de mes.
A Ripollet es van reunir dilluns per tal d’avaluar el 9N i debatre sobre el full de ruta de l’Assemblea. Consideren que cal que es convoquin eleccions aviat i “el que hi ha sobre la taula”, explica Estapé, “és si en cas de no ser possible una llista unitària seria factible que hi hagués diferents candidatures però amb uns punts mínims comuns, que haurien de ser els que fixa el Consell de Transició Nacional”.
És a dir sigui quina sigui l’opció escollida des de l’ANC i per tant també des de Ripollet per la Independència “ara no es pot afluixar, serà potser d’una altra manera, però cal seguir treballant”.
Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies