El ple ordinari de setembre va debatre sobre les mesures que cal prendre davant l’arribada de refugiats de Síria al municipi. Hi va haver acord unànime en l’adhesió a la Xarxa de municipis acollidors però no en els detalls de les mocions. Finalment es va aprovar un text basat en la moció redactada pel col·lectiu Stop Mare Nostrum i que va rebre el suport de Decidim, PSC, Ciutadans i ERC. El PP es va abstenir en no compartir que al text hi hagi el compromís de “facilitar l’empadronament de totes les persones que declarin viure al municipi i conseqüentment garantir-ne l’accés als serveis bàsics”, una objecció que va rebre les crítiques de la regidora de Ciutadans que va considerar “de vergonya” la intervenció del regidor popular i la resposta de l’alcalde que va afirmar que “sí, farem tot el possible perquè qui vingui tingui on viure i pugui menjar”. Tampoc va donar suport al text CDC que va presentar una moció alternativa que “comparteix els objectius i bona part de les peticions”, declarava el seu portaveu, Xavier Peñarando, però on no es feia esment a la petició de “treballar per ampliar el concepte de refugiat” en considerar que els refugiats “han de tenir uns plans més específics” que altres immigrants i per “no caure en contradiccions en el futur”.
Així i malgrat el debat el ple es va mostrar partidari de l’acollida de refugiats i va aprovar un text que inclou més enllà de l’adhesió a la xarxa de municipis acollidors i mesures sobre l’organització de l’atenció als refugiats també reclamacions polítiques com que “s’incrementi de 6 mesos a com a mínim 24 el període d’acollida de les persones sol·licitants d’asil”, “una major dotació pressupostària” i “que es doni suport als països d’asil”.
Suport als treballadors de Valeo
També en l’apartat de mocions i aquest cop sí que per unanimitat es va aprovar un text de suport als treballadors de la planta de Valeo a Martorelles, entre els quals hi ha cinc veïns del municipi. La presentació de la moció va estar acompanyada per la intervenció d’un portaveu dels treballadors, present al ple, que va explicar en quin estat es troba aquest intent de deslocalització, volen traslladar la producció a Saragossa, i com la plantilla està vivint la vaga que van iniciar al juliol davant la fàbrica.
Abans de debatre les mocions s’havia aprovat el compte general de l’Ajuntament i els patronats de 2014 amb el suport de l’actual (Decidim) i l’anterior govern (PSC i CDC) i l’abstenció de la resta de grups i després de les mocions es va obrir un llarg torn de precs i preguntes. Se’n van formular més d’una vintena (sobre les obres a l’institut, l’estat d’alguns carrers, l’Ecoparc o la Diada entre d’altres) i els regidors del govern van respondre a la mateixa sessió la majoria d’elles, acceptant fins i tot, rèpliques; un intercanvi d’informació i opinions que no es donava l’anterior legislatura. Després de les preguntes dels grups municipals encara hi va haver més. Dins la sessió, però ja fora de l’acta, va prendre la paraula un veí del carrer Sant Enric per queixar-se sobre les escales del carrer i l’ascensor de la Maragall.
Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies