Vallés Competición: ‘El motor és un món molt tancat, però no volem que sigui un esport només d’homes’

Vallés Competición és una nova escuderia de Ripollet, que s’ha format arran de l’escissió dels associats de la recent Escuderia Ripollet, els quals no compartien els mateixos objectius. Vallés Competición manté tant els socis com el local del c/ Isabel la Catòlica, i pretén ser un punt de trobada per a tots els amants del motor. Parlem amb Alberto Martínez, el president, i Paco Arriero, el secretari, que ens expliquen com funcionarà aquesta nova escuderia.
RdR: Quins són els principals objectius que persegueix la nova escuderia?
Vallés Competición: Som una organització que es dedica al món del motor. Els objectius que tenim són solucionar a la gent els tràmits burocràtics que comporta competir tant a nivell regional com nacional.
A part d’això, oferim uns serveis, ja sigui a través de col·laboradors o internament, per ajudar els nostres socis o pilots. Els posem en safata tots els tràmits per poder competir. També busquem crear un bon ambient al nostre local, on tothom pot venir a veure carreres de Fórmula 1 i altres esports relacionats amb el motor, i moure així tot el tema del motor a nivell del Vallès.
RdR: És a dir, que si algú vol competir i no sap per on començar, vosaltres el podeu assessorar.
V.C: Exactament. Aquí li solucionem tot. Li donem assessorament esportiu, mecànic i tècnic, i li resolem qualsevol dubte o tràmit burocràtic. Jo mateix m’he trobat molts problemes a l’hora de competir, de manera que busquem ajudar la gent el màxim possible per a que no perdin les ganes.
Estem intentant acabar de confirmar, a més, si som la primera escuderia d’Espanya que té bar obert al públic.
RdR: Plantegeu, doncs, un nou concepte d’escuderia.
V.C: En principi només volíem muntar una escuderia i córrer nosaltres, però després vam veure que això podia ser una bona sortida. El bar en si ja és una cosa totalment innovadora; està especialitzat en tema de motor, i normalment no posem ni futbol ni altres esports que solen posar altres bars.
A la vegada, hem volgut oferir el màxim servei possible relacionat amb el món del motor, ja sigui de dues com de quatre rodes. També volem aconseguir que hi hagi més persones involucrades en el motor.
RdR: N’heu trobat aquí a Ripollet?
V.C: Aquí a Ripollet hi ha poca gent. Sí que coneixem, però, persones de Montcada, Barberà i Cerdanyola que corren. Antigament hi havia més gent aquí al poble; el fill del Maverick i els fills de la Rectificadora Carrión corrien en moto, mentre que el fill del restaurant Sandacos corria als kàrtings. Sempre hi ha hagut molt ambient a Ripollet, però mai va arribar a formar-se res sòlid. L’antiga Escuderia Ripollet tenia molt renom, però tot era molt fàcil i no hi havia tanta normativa. Ara per ara és molt més complicat; hi ha molts diners i tràmits per davant per organitzar una carrera. D’aquí uns anys, però, tenim el propòsit d’organitzar carreres tant dins a Ripollet com per tot el Vallès.
RdR: Tenim algun esdeveniment de motor més a prop, però?
V.C: Ara mateix estem negociant amb varis circuits per tal d’organitzar tandes, és a dir, entrenaments a circuits. Ho estem parlant, ja que t’exigeixen, entre d’altres requisits, ambulàncies. A més a més, volem organitzar una cosa que sigui segura, així que també volem que cada participant tingui una assegurança i cobrir-nos en salut.
Al gener probablement ja tindrem alguna cosa tancada. També estem parlant amb diferents kàrtings per tal que els nostres socis puguin fer algunes tandes a un preu reduït.
RdR: Ja sou forces socis?
V.C: En som uns vint-i-pocs, però acabem de començar. Portem dos mesos treballant, i cada cop estem buscant més col·laboradors. Els socis tenen avantatges, ja que nosaltres fem publicitat a aquests col·laboradors a canvi de descomptes per als nostres socis a tallers.
RdR: Quins altres avantatges existeixen pel fet de ser soci?
V.C: Quan algú es fa soci de l’escuderia se li entrega un carnet i una samarreta. A part d’això, assessorem en temes mecànics de forma gratuïta; et podem explicar què t’interessa més per córrer, o quins canvis fer-li al cotxe.
Passa el mateix amb el tema esportiu o tècnic; tots els cotxes, per exemple, han de dur una homologació o un sistema de seguretat, S’ha d’informar del cost de tot això, ja que un equip complet de pilot pot costar perfectament 1.500 euros. n Creiem que aquest servei l’ofereixen a pocs llocs i és bastant necessari.
També estem muntant, a part, un viatge a Mònaco a veure el Campionat de Món de Ral·lies, en autocaravanes. Imaginem que el viatge, de 4 dies, sortirà per uns 350 euros per soci, tot inclòs.
RdR: Com va la vida econòmica?
V.C: Ens financem a partir de la quota dels socis i els beneficis del bar, que és sense ànim de lucre i, per tant, es destinen a l’Escuderia. De forma independent, però, estem tramitant que Vallés Competición sigui una empresa també. Ens ha contactat Toro Rosso per a que portem un Fórmula 1 per diversos països europeus.
RdR: Com veieu el paper de la dona al sector?
V.C: El motor és un món molt tancat, però nosaltres volem que no es quedi en un esport d’homes. Cada cop hi ha més pilots i mecànics, de fet, que són dones. Nosaltres col·laborem amb un col·legi de mecànica, que ve aquí a fer les pràctiques. Aquesta escola té algunes noies, i hem sol·licitat que també vinguin, ja que volem introduir la figura de la dona en el món del motor.
De fotografia i recuperació de material antic
La nova web de Vallés Competición estarà en pocs dies en marxa. A part d’una presentació de qui són i els seus objectius, la web destacarà per una secció informativa i d’actualitat relacionada amb el motor. L’escuderia, de fet, està interessada en què tots aquells aficionats que tinguin uns mínims coneixements sobre el món del motor puguin dir-hi la seva. Així mateix, hi haurà fotografies i vídeos de diferents curses, ja que l’escuderia compta amb fotògrafs que fotografien els esdeveniments de motor.
A més a més, Vallés Competición té un servei de recuperació de material antic, ja siguin negatius o fotos i vídeos antics. Per ser soci, agafen el material, el recuperen, el digitalitzen i el comparteixen a la seva web.
.
.