Veus: De marxar cap a casa seva, a màrtir
No us ha passat mai pel cap, que potser, tot el que està passant entre Espanya i Catalunya és tot un muntatge? Tot plegat és tan surrealista que fa pensar que es riuen de nosaltres. Si mirem altres territoris que presenten el mateix “problema”, observem que sí que s’ha permès la celebració d’un referèndum. Al Quebec i Escòcia, dos exemples ben clars, s’ha pogut realitzar un referèndum per a que els ciutadans poguessin expressar la seva opinió. És més, després de celebrar-se aquest referèndum i guanyar el No, en ambdós casos, el Canadà i el Regne Unit han fet gestos per a millorar les relacions.
Seguint amb el perquè dic això del muntatge, només cal fer una mica de memòria i recordar tot el que ha estat succeint fins ara. Un fet clar, és el que va passar amb l’Estatut. Un Estatut que tot i patir primer les retallades del Congreso, el votem a Catalunya, l’aprovem el 2006, i ens el retallen des del Tribunal Constitucional el 2010. També recordar, la consulta del 9-N del 2014. Impulsada per la societat civil, i recolzada pel Govern de la Generalitat, la declaren il·legal i a més des de la Fiscalia General del Estat Espanyol presenten una querella contra, en aquell moment, el President Artur Mas, la vicepresidenta catalana Joana Ortega i la consellera d’Educació, Irene Rigau. Una querella que s’ha resolt fa poc imputant-los. Però no només això, sinó que escullen com a data per a que en Mas vagi a declarar el 15 d’octubre, data en que fa 75 anys que van afusellar el President Lluís Companys per haver declarat l’Estat Català, dins però d’una Espanya Republicana i Federal. Us imagineu què hauria passat si el 27-S hagués guanyat el Sí d’una forma aclaparadora?
Una de les acusacions és sobre malversació de diners públics. Fa pena que, després de tots els casos de corrupció que hi ha hagut, es condemni com a malversació el fet de recolzar una consulta, el dret a decidir, i que a més va ser organitzada per la societat civil. Quants diners s’han embutxacat molts polítics, i quants diners va aportar el Govern català a la consulta?
Abans de que tot aquest procés agafés aquesta accelerada, semblava que Convergència anava de capa caiguda, perdent cada vegada més vots, tal i com es van veure a les eleccions del 2012. Però, al meu parer, tota resposta per part del Govern Espanyol per a intentar frenar-ho no fa més que impulsar a l’Artur Mas i fer que cada vegada tingui més i més protagonisme. Ara només falta que la Fiscalia el condemni, i que continuï fent història, com el “màrtir” que va fer augmentar exponencialment el nombre d’independentistes a Catalunya per, sobretot, la mala gestió i afrontament del “problema” per part del Govern Espanyol.
Gràcies per posar-ho tan fàcil.
Kàtia G. Samper
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors.