Veus: Déu n’hi do!

Fa unes setmanes, vaig rebre -gràcies a un correu electrònic d’un bon amic- un enllaç que clicant-lo, em portava a una de les pàgines del diari digital InfoLibre, de l’empresa Ediciones Prensa Libre S.L. que alhora també edita el setmanari TintaLibre. El contingut d’aquest correu i allà on em portava no em va sorprendre, l’amic ja m’havia comentat fa més d’un any, o dos, tot allò que publicava aquest diari digital. Es tracta de les activitats “professionals” que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, manté amb alguns homes de confiança i que li gestionen les seves activitats com a registrador de la propietat. Llocs com Santa Pola, a Alacant o la nostrada Berga, són els escenaris de moltes de les activitats d’en Mariano, “El Registrador”.
Aquests són alguns dels continguts editats per InfoLibre sobre aquesta qüestió i editades abans del 20 de desembre passat: “Rajoy llega a las elecciones sin hacer público su expediente secreto como registrador. El Gobierno ha bloqueado todas las iniciativas de la oposición para conocer el historial del presidente, aún titular del registro de Santa Pola, tras 28 años ininterrumpidos en cargos públicos”.
InfoLibre segueix amb el següent: ”El expediente, oculto en un ‘archivo de seguridad’, contiene la respuesta a la incógnita de hasta cuándo simultaneó sus retribuciones por cargo público con sus honorarios del registro. De acuerdo con la información que figura en su expediente, cobró de forma irregular durante 464 días del Registro de Berga. Al menos mientras se lo permitió la ley, Rajoy recibió ingresos de dinero público al mismo tiempo como político y como registrador. Rajoy no explica por qué no ha pedido la excedencia en 30 años”.
El digital afegia: “Ese expediente o historial es clave para conocer, por ejemplo, hasta qué momento exacto simultaneó el hoy presidente las retribuciones que percibía como cargo público con sus honorarios como registrador. Pero permanece bajo llave desde que el Gobierno de José María Aznar decidió en 2001 trasladarlo a un “archivo de seguridad” localizado en el Ministerio de Justicia”.
El diari fa girar aquesta informació sobre set preguntes: Per quina raó va decidir cobrar al mateix temps com a polític i registrador? Per què va ocultar els ingressos que va obtenir com a registrador? Per què va trigar 15 mesos per a adaptar-se a la llei 30/1984? Va cobrar de forma irregular quan era titular del registre de Berga? Va deixar realment de percebre honoraris registrals el 1985? Per què no ha demanat mai l’excedència? I finalment, la més difícil de respondre: Tenia coneixement del trasllat del seu expedient a un arxiu secret?
Aquest és un petit extracte de tot allò que el digital InfoLibre fa públic a les seves pàgines. Si us interessa saber moltes més coses d’aquest tema, l’enllaç és el següent:
http://www.infolibre.es/noticias/politica/ 2013/09/15/las_preguntas_que_responde_registrador_rajoy_7668_1012.html.
D’altra banda, encuriosit per la reacció dels lectors d’aquest diari, no vaig poder estar-me de llegir alguns dels comentaris editats a peu de pàgina. Un dels més contundents va ser aquest: “El mundo está lleno de personajes grises que se instalan en los aparatos del poder, donde aprovechan para enriquecerse sin hacer ostentación. Suelen pasar inadvertidos y nunca aparecen en los libros de historia. Rajoy estaba destinado a ser uno de ellos, pero contra todo pronóstico el dedo de Aznar le permitió acceder a la presidencia del gobierno en unos tiempos en que internet, las redes sociales y sobre todo, la crisis económica han puesto el mundo patas arriba. Sin estas circunstancias nunca nos hubiéramos enterado de las trampas que Marianín ha ido haciendo en su ascenso social. Siendo España lo que es, un país con un altísimo porcentaje de chorizos entre quienes controlan los hilos del poder, estoy seguro de que se irá de rositas y no pagará penalmente por ninguna de las irregularidades que ha cometido (su doble salario como registrador y político no es, desde luego, la peor). Pero nadie lo librará de que los futuros libros de historia lo juzguen como un sinvergüenza”. Aquest comentari el signava un o una tal “Belley”, del o de la que suposo, el diari té les dades corresponents.
“Déu n’hi do! Fin de la cita!”.
.
Jordi Allepuz
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors