El comerç local impulsa un directori de comerços amb servei a domicili
L’emergència sanitària provocada pel nou coronavirus està afectant l’economia. El comerç local és un dels sectors que més està patint aquests dies. Per això, des de la Unió de Comerciants de Ripollet, juntament amb onze associacions de comerciants més, han impulsat la creació de la plataforma SlowShopping.cat.
Es tracta d’un directori digital on es poden consultar quins són els comerços que ofereixen els seus productes a domicili. Així, els usuaris poden consultar les dades de contacte de cada comerç i també quina és la seva situació actual, si es troben oberts o si ofereixen la possibilitat d’entregues a domicili. A Ripollet ja hi consta una desena de comerços adherits i s’espera que en els pròxims dies s’hi sumin més.
RELACIÓ DE COMERÇOS DE RIPOLLET
Sergi Samper, president de la Unió de Comerciants de Ripollet, explica que és “una manera de treballar diferent” i que malgrat era una iniciativa que estava prevista fer més endavant “vam decidir avançar-ho” per “donar servei dins les possibilitats de cadascú”. Samper explica que els comerciants estan “preocupats” i que aquesta situació els “està perjudicant molt”. El president de la UCR explica que “si Internet ja era una competència molt forta, ara es convertirà en un factor bastant perjudicial”. Malgrat que “no serà fàcil”, admet Samper, “amb aquesta iniciativa volem cobrir la situació”. Sergi Samper explica que per a poder fer els repartiments a domicili, “s’han de complir unes condicions” com que els repartidors comptin amb material de protecció adient i que “hi hagi seguretat a les entregues”.
Una altra de les mesures per intentar pal·liar els efectes d’aquesta crisi és la que s’està demanant des de la PIMEC, que representa les entitats de comerciants associades, entre les quals la de Ripollet. A través d’una nota de premsa, PIMEC, juntament amb Foment Comerç i el suport de 21 entitats, gremis i associacions del sector del comerç, turisme i restauració de Catalunya, anuncia que demanarà de “forma urgent” que el proper consell de ministres “aprovi una suspensió en el pagament d’impostos”. La nota especifica que la suspensió que demanen és especialment en relació amb l’IVA, l’IRPF i les quotes a la seguretat social per a les empreses que “han hagut de tancar o han vist reduïda la seva activitat i facturació” arran la declaració de l’estat d’alarma. Una mesura que les patronals demanen de “forma excepcional, temporal i urgent” per “facilitar la liquiditat al sector per evitar la suspensió de pagaments i el tancament definitiu”.