El Grup d’Estudis Ripolletencs publica un nou número de la revista d’història local

El Grup d’Estudis Ripolletencs (GER) ja ha publicat el número 1 de la seva revista 973 sobre història local, després que a l’abril de l’any passat sortís a la llum el seu número 0. L’entitat va presentar l’edició el passat divendres, 17 de febrer, en un acte que es va dur a terme al Centre Cultural. “Aquest número suposa una millora de la primera edició, amb més fulls, i mostra la consolidació del nostre grup”, comentava Ramon Martos, del GER.
El número 1 de la revista compta amb un article sobre els ibers del poblat de Ca n’Oliver, un anàlisi sociològic sobre la festa de Sant Antoni Abat i un plantejament de discussió sobre Sant Esteve de Ripollet. A la revista també s’hi pot trobar una anàlisi sobre la immigració a Ripollet entre el 1960 i el 1975, la seva integració i la creació de nous espais urbans. A més, també hi col·labora Eloi Isern, que ha elaborat un article sobre la història i evolució del cementiri municipal, “un dels elements patrimonials més antics que es conserven”, tal i com explica l’autor; i s’hi pot trobar el segon capítol de la novel·la històrica ambientada a la Guerra Civil al municipi.
A banda de la publicació de la revista, el GER està preparant una xerrada i exposició entorn l’Any Clavé i el 140è aniversari de la Societat Coral El Vallès així com també una xerrada sobre l’auge de l’extrema dreta a Europa. També estan preparant el número 2 de la revista 973, que estarà dedicada parcialment a l’Any Clavé i a la mateixa coral i que està previst que surti publicat al setembre.
La revista, que està a la venda de moment al CIP Molí d’en Rata i a la Gurri Taverna, es pot comprar per un preu de 3 euros i 5 si es compra juntament amb el número 0. L’entitat està buscant més punts de venda.
.
.