El Mercat Municipal obrirà les tardes dels dimecres amb un taller de cuina
El Mercat Municipal amplia el seu horari comercial. A partir de la propera setmana afegeix la tarda dels dimecres a l’horari habitual (els dilluns de 8 a 14h, de dimarts a dissabte de 7 a 14h i els divendres de 17 a 20h). Així els dimecres també estarà obert de les 17 a les 20h, malgrat que no es garanteix que obrin totes les parades en aquest horari. L’ampliació de l’horari comercial del Mercat per les tardes suposa un nou incentiu per tal que veïns que ara no hi poden anar s’apropin a comprar.
L’ampliació d’horari arriba acompanyada d’una atractiva iniciativa, un taller de cuina. Una de les parades de la llotja s’ha transformat en una aula amb cuina on a partir del proper dia 25 i fins a finals de juliol s’ensenyaran un total de 16 receptes. Les primeres del programa aniran a càrrec d’alumnes de l’Oficina de Català que ensenyaran als assistents a preparar receptes típiques dels seus països d’origen. Es podrà aprendre a fer la ‘Ropa Vieja’ cubana i el ‘kobasca’ rus el primer dia, el dimecres 25 d’abril. També s’ensenyarà més endavant a fer ‘Cuscús’ del Marroc, ‘Gallo pinto’ de Nicaragua, ‘Ceviche’ peruà o ‘Samosas’ de l’India, entre d’altres. El programa de receptes inclou en les següents cites també sessions a càrrec de paradistes del mercat (Menuts Lety i Pere, Xarcuteria i Pastisseria Vicente Mor i Carn de Cavall Joan Raduà), que ensenyaran a fer ‘Guatita amb menuts’, ‘Galtes a la xocolata’, ‘Fricandó de carn de cavall’ i ‘Red velvet’. I no només es podrà aprendre a utilitzar productes que es venen al Mercat, els bars de l’equipament (Cafeteria Clarisa i Nou Mercat) ensenyaran a fer alguns dels seus plats típics com les ‘Patates a la importància’, la ‘truita de patates’ o els ‘callos’. Tancarà el programa de receptes un plat fort, el 25 de juliol, s’oferirà l’oportunitat d’aprendre a fer el pollastre rostit a l’estil de Ca l’Elvira, una sessió que anirà a càrrec del cuiner Albert Jané.
“Es converteix el Mercat en un espai de convivència”, va apuntar la regidora Pilar Castillejo. Es busca potenciar el Mercat Municipal, promocionar el nou horari d’obertura i també mostrar la diversitat gastronòmica que hi ha a la ciutat. És per això que les sessions a l’aula de cuina s’enregistraran en vídeo i es penjaran a internet i també hi ha previst publicar en un llibret totes les receptes fetes.
.
PROGRAMA
Dimecres 25 d’abril – 17.30h
‘Ropa Vieja’ de Cuba i ‘Kobasca’ de Rússia
.
Dimecres 2 de maig – 17.30h
‘Cuscús’ i ‘Bastela de pollastre’ del Marroc
.
Dilluns 7 de maig – 9.30h
‘Cuscús al julivert’, ‘Te’ i ‘Pa de sèmola’ del Marroc
.
Dimecres 9 de maig – 17.30h
‘Pelmeni’ de Rússia, ‘Gallo pinto’ de Nicaragua i ‘Arròs amb llet’ d’Hondures
.
Dilluns 14 de maig – 9.30h
‘Pizza berber’ típic de la cuina berber ‘Pa de paella’ i ‘Pastís de crema Jawhara’ del Marroc
.
Dimecres 16 de maig – 17.30h
‘Samosas’ de l’Índia i ‘Pasticho’ de plàtan de Veneçuela
.
Dimecres 23 de maig – 17.30h
‘Fritada de carn amb salsa ximixurri, patacón i curtido’ de l’Equador i ‘Arepas’ de Veneçuela
.
Dimecres 30 de maig – 17.30h
‘Plàtan mascle amb orada’ de Guinea Conakry
.
Dimecres 6 de juny – 17.30h
‘Ceviche’ de peix de Perú
.
Dimecres 13 de juny – 17.30h
‘Guatita’ amb menuts de l’Equador – Plat elaborat per Menuts Letty i Pere
.
Dimecres 20 de juny – 17.30h
‘Galtes a la xocolata’ – Plat elaborat per la Xarcuteria i queviures Vicente Mor
.
Dimecres 27 de juny – 17.30h
‘Fricandó de carn de cavall’ – Plat elaborat per Carn de Cavall Joan Radua
.
Dimecres 4 de juliol – 17.30h
‘Red Velvet’ – Plat elaborat per Pastisseria i dolços Vicente Mor
.
Dimecres 11 de juliol – 17.30h
‘Patates a la importància’ – Plat elaborat pel Bar Cafetaria Clarisa
.
Dimecres 18 de juliol – 17.30h
‘ Truita de patates’ i ‘Callos’ – Plat elaborat pel Bar Nou Mercat
.
Dimecres 25 de juliol – 17.30h
‘Pollastre rostit a l’estil de Ca l’Elvira’ – Plat elaborat pel cuiner Albert Jané de Ca l’Elvira
.
.
PROGRAMA
Dimecres 25 d’abril – 17.30h
‘Ropa Vieja’ de Cuba i ‘Kobasca’ de Rússia
.
Dimecres 2 de maig – 17.30h
‘Cuscús’ i ‘Bastela de pollastre’ del Marroc
.
Dilluns 7 de maig – 9.30h
‘Cuscús al julivert’, ‘Te’ i ‘Pa de sèmola’ del Marroc
.
Dimecres 9 de maig – 17.30h
‘Pelmeni’ de Rússia, ‘Gallo pinto’ de Nicaragua i ‘Arròs amb llet’ d’Hondures
.
Dilluns 14 de maig – 9.30h
‘Pizza berber’ típic de la cuina berber ‘Pa de paella’ i ‘Pastís de crema Jawhara’ del Marroc
.
Dimecres 16 de maig – 17.30h
‘Samosas’ de l’Índia i ‘Pasticho’ de plàtan de Veneçuela
.
Dimecres 23 de maig – 17.30h
‘Fritada de carn amb salsa ximixurri, patacón i curtido’ de l’Equador i ‘Arepas’ de Veneçuela
.
Dimecres 30 de maig – 17.30h
‘Plàtan mascle amb orada’ de Guinea Conakry
.
Dimecres 6 de juny – 17.30h
‘Ceviche’ de peix de Perú
.
Dimecres 13 de juny – 17.30h
‘Guatita’ amb menuts de l’Equador – Plat elaborat per Menuts Letty i Pere
.
Dimecres 20 de juny – 17.30h
‘Galtes a la xocolata’ – Plat elaborat per la Xarcuteria i queviures Vicente Mor
.
Dimecres 27 de juny – 17.30h
‘Fricandó de carn de cavall’ – Plat elaborat per Carn de Cavall Joan Radua
.
Dimecres 4 de juliol – 17.30h
‘Red Velvet’ – Plat elaborat per Pastisseria i dolços Vicente Mor
.
Dimecres 11 de juliol – 17.30h
‘Patates a la importància’ – Plat elaborat pel Bar Cafetaria Clarisa
.
Dimecres 18 de juliol – 17.30h
‘ Truita de patates’ i ‘Callos’ – Plat elaborat pel Bar Nou Mercat
.
Dimecres 25 de juliol – 17.30h
‘Pollastre rostit a l’estil de Ca l’Elvira’ – Plat elaborat pel cuiner Albert Jané de Ca l’Elvira
.