Fem 40 anys: Un mitjà popular, participatiu i que ofereix un espai pel debat ciutadà

Una de les raons de ser dels mitjans de comunicació de proximitat és ser altaveu de les reivindicacions ciutadanes, de les iniciatives solidàries, de les crides populars. A la Revista de Ripollet sempre ho hem entès així i hem donat protagonisme al que passa a la ciutat de diverses formes.
“Si vols, des d’aquesta finestra també tu podràs opinar, no cal que aixequis la veu que tots et podrem escoltar”. Extret d’un poema que Santi Figueres va dedicar a la Revista en l’exemplar número 100. Any 1996.
Mirant enrere recordem portades amb manifestacions sobre el soterrament, l’hospital, contra l’Ecoparc… Grans articles explicant iniciatives solidàries com les accions d’acollida de nens sahrauís, el Mercat d’Aturats, els projectes de cooperació a Nicaragua, les recollides de joguines… Sempre que algú ha necessitat fer sentir el seu missatge ha pogut trobar la Revista de Ripollet.
També a títol individual, a través d’entrevistes, reportatges o cartes.
I ara que el debat ciutadà es fa sovint a les xarxes, amb una foto i quatre línies, amb resposta ràpida, crispació i cors vermells d’acceptació es pot entendre millor el valor afegit que aporta tenir un mitjà que verifica, ordena, dona context i seguiment a la informació.
Un mitjà obert perquè tothom pugui dir la seva des del respecte i se’l pugui escoltar, com bé deia en Figueres, sense haver d’aixecar la veu.