Microscopi: Posem-nos les piles

L’hospital Ernest Lluch serà una realitat el 2025 i s’ubicarà entre Ripollet i Montcada. És una reivindicació històrica d’Esquerra Republicana per a Ripollet i ara, des de la conselleria de Salut, ho hem pogut fer realitat. La política al servei de les persones, aquesta és la nostra manera de fer les coses, aquest és el projecte republicà.
Malauradament, a Ripollet tenim més problemes: som el tercer municipi de la comarca amb major taxa d’atur (ja ho érem abans de la pandèmia i tancaments com el de Sintermetal ho empitjoren) i sis de cada deu persones no tenen estudis més enllà dels obligatoris. Si tenim problemes greus d’ocupació i no reforcem la formació, cap a on anem? La realitat és que ens estem quedant enrere respecte els municipis del nostre entorn.
Arribats a aquest punt, pregunto: què està fent el govern de Ripollet per revertir aquesta tendència? Hi ha planificació de ciutat a mig i llarg termini? I si parlem de polítiques juvenils, què s’està fent a Ripollet? En un moment tan crític com aquest el govern de Decidim denigra l’Ajuntament aprovant els Pressupostos de 2021 (la votació més important a nivell municipal) amb un trànsfuga, evitant seure’s a parlar amb la resta de partits. Per a qui governen? No val parlar de diàleg i transparència si a l’hora de la veritat no la practiques.
Esquerra Republicana és una oposició responsable, això implica explicar a la gent que la feina no es fa bé i proposar alternatives i solucions. Vam impulsar la creació del Pla de Xoc arran de la pandèmia. Hem proposat serveis de suport emocional a joves com fan regidories del Jovent Republicà a llocs com Terrassa.
Hem demanat un compromís polític per escrit al govern de Decidim de no requalificar els terrenys de Sintermetal, per a blindar-los per a la reindustrialització. Protegim el teixit industrial de Ripollet per no perdre valor afegit com a ciutat.
Joel Revilla – ERC Ripollet
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors