Projecte per visibilitzar i enriquir la qualitat de l’oferta gastronòmica

Cuiners, forners i sommeliers locals enceten el primer Fòrum Gastronòmic Local i oferiran sis ‘showcookings’ al Mercat i una Fira de cloenda al mes de juny
Unir forces, coneixements, experiència i esforços pel bé comú. Això és el que faran 15 professionals de la cuina i la restauració. Són 10 cuiners, dos forners i tres sommeliers que volen donar visibilitat a la bona oferta gastronòmica local i al mateix temps compartir per millorar.
Amb el suport del Gremi d’Hostaleria i l’Ajuntament el grup, format per persones de diferents edats, “que alguns no ens coneixíem però ara ja som amics”, explicava el cuiner de Ca l’Elvira Albert Jané s’ha proposat engegar aquesta primera edició d’un fòrum gastronòmic local. Com deixa el també cuiner Víctor Rodríguez el projecte “destaca perquè tots respectem i valorem la feina dels altres i no hi ha egos, hi ha ganes de compartir i d’acollir a més gent”.
Des de finals de març i fins al maig s’oferiran sis demostracions de cuina on es mostrarà com fer mandonguilles, migues, croquetes, bacallà… plats basats en el receptari de la cuina de guerra que s’exposa al CIP Molí d’en Rata, i que tan adient pot ser ara en temps de crisi i pujades de preus. Unes propostes que permetran parlar també dels productes, d’aprofitament i de sostenibilitat.
Els ‘showcookings’ està previst que s’enregistrin i també que siguin la base d’un receptari propi.
Una festa de cloenda, una mostra de la cuina local
El programa es tancarà amb tota una jornada, “de 12 a 24h” dedicada a la cuina i la gastronomia local. Serà el 3 de juny i està previst que inclogui tallers, xerrades, activitats diverses sobre cuina, música i activitats familiars. El president del Gremi d’Hostaleria, Jordi Moya, explica satisfet que faran “un esdeveniment molt interessant i que no s’ha vist mai a la nostra comarca”. I és que entre els objectius de tot plegat hi ha mostrar la bona feina que es fa als locals de restauració de Ripollet, millorar tots junts i iniciar una col·laboració que pugi anar més enllà.
Programa i participants
Hi haurà sis demostracions o ‘showcookings’ i una jornada de cloenda final.
Les demostracions començaran el divendres 31 de març amb una sessió que conduiran els forners Robert Juan de l’obrador Apassiona’t i Jaume Ordeig.
Totes les sessions començaran a les 18h, es faran a l’espai de degustació del Mercat Municipal, consistiran en l’explicació d’una recepta i comptaran amb maridatge.
14 d’abril – Alberto Martínez, cuiner i professor i Víctor Rodríguez (Kök) amb el sommelier Alfons Ríos.
21 d’abril – Héctor Costa, cuiner, i Toni Barros (Enovin).
28 d’abril – Albert Jané (Ca l’Elvira) i Clarisse Cavalcanti (La Boteca).
5 de maig – Lorena Bailón (El Cultural), Manolo (Sirocco) i Isaac Llargués (Menestral).
12 de maig – Albert Romero, cuiner i Albert Martínez, cuiner.
3 de juny – Fira de Gastronomia Local